Over ons

Over ons

1953
Van kinds af aan was Jan Janssen gek van auto’s. Toen de tuinderszoon in 1953 op 24-jarige leeftijd in het ziekenhuis terecht kwam met zijn slechte rug las hij een advertentie in de krant. Er werden cursisten gezocht voor de opleiding rij-instructeur. Jan Janssen hoefde hier niet lang over na te denken omdat hij om gezondheidsredenen toch moest stoppen met het tuindersbedrijf. Hij verruilde zijn eigen auto, een Buick uit 1947, in voor zijn eerste lesauto: een Ford 12M. Verkeersschool Jan Janssen was hiermee geboren. In die tijd mocht je na de opleiding lesgeven als er een handrem in het midden zat, later moest er minimaal een dubbele bediening in zitten. Binnen een jaar had Jan Janssen zijn eerste personeelslid en begon het bedrijf te groeien. Na de personenauto kwamen ook de motor, vrachtauto en touringcar. In korte tijd is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste rijschool van Horst waar je voor alle rijbewijzen en theorieopleiding terecht kunt.
1988
In 1988 nam de dochter van Jan, Wilma Janssen samen met haar man Mat van Bergen de rijschool over. Wilma zorgde voor de planning, administratie en personeelszaken, terwijl Mat zich bezig hield met rijlessen en het verzorgen van theorielessen. De Verkeersschool bleef maar doorgroeien, de locatie op de Sloterbeekstraat bleek te klein.
2005
In 2005 vonden Wilma en Mat van Bergen het langzaam tijd worden om opvolging te zoeken. Hierbij kwamen Ruud Rutten van gelijknamige rijschool en Roy Fleuren al snel in beeld en werden de eerste gesprekken gevoerd voor een fusie, dat uiteindelijk moest leiden tot een overname. In eerste instantie werd een samenwerking opgezet waarbij de vrachtautorijbewijzen gezamenlijk onder de naam Transportopleidingen Zuid-Nederland werden uitgevoerd.
2009
Vanaf januari 2009 staat Roy Fleuren aan het roer van Verkeersschool Jan Janssen en timmert hard aan de weg om het erfgoed van de familie Janssen voort te zetten waarbij service en professionaliteit aan de klant centraal staat. Van de Ford 12M naar lesgeven met een mobiele APP via ons Plansysteem . Er is in de 60 jaar enorm veel veranderd en al die tijd loopt Verkeersschool Jan Janssen voorop en blijven wij vernieuwen om de klant het allerbeste te kunnen geven!
Scroll to Top